top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

DEZE VRAGEN HOREN WE VAAK

Mag ik erbij blijven tijdens de trimbeurt?

Het heeft niet de voorkeur. Honden die hun eigen baas zien zullen daar naar toe willen en extra gestrest en onrustig raken als dit niet mag. U kunt zich voorstellen dat dit niet fijn en veilig is met vlijmscherpe scharen waarmee geknipt moet worden. Alleen als uw hond oud, ziek of bang is is het juist wel wenselijk voor de hond!

Kan ik vast langs komen als je ongeveer klaar bent en ik toch al in de buurt ben?

Liever niet, hetzelfde geldt als hierboven. Het hoofd en rondom de ogen worden meestal als laatste geknipt. Dit is vaak niet meer te doen als de hond zijn baas ineens binnen hoort, ziet of ruikt binnenkomen. De hond wordt zo onrustig dat het een gevecht zou worden op de tafel om het model af te knippen. Dit wil ik niet voor u, mij en vooral de hond. Ik bel u als ik bijna klaar ben. Komt u toch eerder en is de hond niet meer rustig te krijgen? Dan krijgt u hem onaf geknipt mee naar huis (helaas)

Het lukt mij niet goed de hond klit-vrij te houden

Ik wil u heel graag leren hoe, en waarmee u goed moet borstelen en kammen. U kunt bij mij ook een geschikte borstel of kam kopen. Lukt u dit om wat voor reden dan ook alsnog niet, dan zijn er 2 opties.
U kunt een was en blaas abonnement nemen. Zo kunt u tegen een voordelig tarief de hond regelmatig extra brengen en schoon en klit-vrij houden. Anders ben ik helaas genoodzaakt de hond (vrij) kort te scheren als hij vol klitten gebracht wordt. Het is veel te oncomfortabel (en vaak zelfs pijnlijk!) om een hele poos vilt en klitten uit de vacht te kammen.

Mag mijn hond komen als ze loops of ziek is?

Het ligt eraan in welke mate en de omstandigheden. Loopsheid is vaak geen punt, maar het is het beste hierover van te voren even te bellen.

Hoe kan ik mijn hond voorbereiden op de trimbeurt?

Laat de hond lang genoeg uit om alle behoeftes te doen. Maar laat de hond zich niet te uitgeput raken, de trimbeurt vraagt ook wat energie! Blijf niet te lang hangen bij het brengen. Uw hond vind dit moeilijk. Houd het afscheid kort en zakelijk, ik ga meteen met de hond aan de slag zodat hij afgeleid is. Vermeld het bij het brengen als er bijzonderheden zijn! (pijn, operatie gehad, abces, kneuzing etc) dan houd ik hier rekening mee tijdens het trimmen.

bottom of page